fbpx

Putujte Srbijom sa nama

Dobro došli u Srbiju, zemlju najlepših pejzaža i srdačnih i gostoprimljivih ljudi! Ovaj tekst posvećujemo svima vama koji uživate u putovanjima, novim i dragim poznanstvima i nezaboravnim utiscima. A ECS LIMO SERVICE je tu da Vam obezbedi udobnu i sigurnu vožnju kroz neke od najlepših turističkih destinacija Srbije. Nevezano za to da li putujete u manjim ili većim grupama, tu smo da Vam ponudimo najbezbedniji i najkomforniji način da doživite najbolje od Srbije. Ukoliko se odlučite da posetite sever Srbije, odnosno Vojvodinu, pročitajte nekoliko informacija koje će Vam biti od koristi!

Vojvodina je pokrajina u okviru Republike Srbije. Celom svojom površinom se prostire u Panonskoj niziji i pretežno je ravničarska. Geografski regioni koji je čine su Srem , Banat i Bačka i deo Mačve. Ukoliko ste se odlučili da se podrobnije upoznate sa lepotama i kulturnim znamenitostima Vojvodine, evo nekoliko predloga:

  1. Novi Sad, Petrovaradinska tvrđava

Novi Sad leži na obalama reke Dunav i drugi je po veličini grad u Srbiji. Dugo je bio centar srpske kulture, pa su ga zvali i Srpska Atina. I danas je bogat različitim kulturnim dešavanjima, a važno mesto na kulturno-umetničkoj mapi Evrope je danas zauzeo zahvaljujući EXIT festivalu koji se ubraja u najatraktivnije muzičke manifestacije u svetu. EXIT se održava na prelepoj Petrovaradinskoj tvrđavi koja datira još iz sedamnaestog veka. Na njoj se nalazi i Kula sa satom, prepoznatljiv simbol grada. Ne propustite da obiđete Dunavski park koji se nalazi u samom centru grada, Novosadsku sinagogu, kao ni kupalište Štrand. Brojni muzeji, izložbe, pozorišta, ali i tradicionalne srpske kafane i restorani će zasigurno ostaviti upečatljiv utisak!

  • Sremski Karlovci

Sremski Karlolvci su gradsko naselje u blizini Novog Sada. Posetite Patrijaršijski dvor, Karlovačku gimnaziju, zgradu Magistrata, kao i Stražilovo, brdo na Fruškoj gori na kom je sahranjen najpoznatiji pesnik srpskog romantizma, Branko Radičević. Ne zaboravite da se odmorite uz čašu kvalitetnog vina u nekom od brojnih Karlovačkih restorana.

  • Dvorac Dunđerski (Fantast)

Dvorac se nalazi u blizini Bečeja i spada u jednu od najlepših građevina u Srbiji. Sazidao ga je Bogdan Dunđerski, a ime Fantast je dobio po prelepom konju Bogdana Dunđerskog. Danas je ovaj dvorac pretvoren u hotel sa romantičnim restoranom.

  • Zasavica

Zasavica je prirodni rezervat i prostire se u severnoj Mačvi. Predstavlja jedno od najlepših mesta za odmor i za beg od gradske vreve. Uživajte u prirodi, miru, tišini. Zaplovite čamcem kroz Zasavicu, ali i ne propustite da uživate u ukusu sveže ulovljene i pripremljene ribe.

  • Fruška gora

Fruška gora je ostrvska planina u Panonskoj niziji  i zbog svojih prirodnih lepota je proglašena nacionalnim parkom. Na njoj se nalaze i brojni manastiri koije treba obići (njih 16), a turistička ponuda je izuzetno bogata. Preporučuje se za porodični odmor zbog različitih sadržaja za decu.

  • Deliblatska peščara

U Banatu se nalazi najveća evropska peščara, Deliblatska peščara. Obavezno je posetite jer se razlikuje po svojim karakteristikama od svega ostalog što u Srbiji možete videti. Specifična klima i reljef, šarolikost biljnog i životinjskog sveta i najlepše uspomene su zagarantovane.

Sve ove prelepe destinacije treba i vredi obići, a uz siguran i bezbedan prevoz ECS LIMO SERVISA svako Vaše putovanje će biti nezaboravno!

Najnovije vesti

ECS Limo service prevoz zimi

Prednosti iznajmljivanja limuzine tokom zime

Iako su prve asocijacije na zimu praznici, sneg i vreme provedeno u krugu porodice, za neke je ovo vreme i poslovnih sastanaka i putovanja.

Na planine sa ECS-om

Koliko poznajete lepote srpskih planina? Ukoliko do sada niste imali prilike da ih posetite i obiđete, predlažemo da vaša naredna destinacija bude upravo jedna od njih.

chafeur in white gloves placing a bottle of water

Vozač ili šofer – ko Vam treba?

Da li ste se nekada zapitali koja je razlika između vozača i šofera (chauffeur)? Ili ste možda mislili da ova dva pojma imaju isto značenje? Ako ste do sada mislili da su u pitanju sinonimi, prevarili ste se!