fbpx

Putujte Srbijom sa nama

Dobro došli u Srbiju, zemlju najlepših pejzaža i srdačnih i gostoprimljivih ljudi! Ovaj tekst posvećujemo svima vama koji uživate u putovanjima, novim i dragim poznanstvima i nezaboravnim utiscima. A ECS LIMO SERVICE je tu da Vam obezbedi udobnu i sigurnu vožnju kroz neke od najlepših turističkih destinacija Srbije. Nevezano za to da li putujete u manjim ili većim grupama, tu smo da Vam ponudimo najbezbedniji i najkomforniji način da doživite najbolje od Srbije. Ukoliko se odlučite da posetite sever Srbije, odnosno Vojvodinu, pročitajte nekoliko informacija koje će Vam biti od koristi!

Vojvodina je pokrajina u okviru Republike Srbije. Celom svojom površinom se prostire u Panonskoj niziji i pretežno je ravničarska. Geografski regioni koji je čine su Srem , Banat i Bačka i deo Mačve. Ukoliko ste se odlučili da se podrobnije upoznate sa lepotama i kulturnim znamenitostima Vojvodine, evo nekoliko predloga:

  1. Novi Sad, Petrovaradinska tvrđava

Novi Sad leži na obalama reke Dunav i drugi je po veličini grad u Srbiji. Dugo je bio centar srpske kulture, pa su ga zvali i Srpska Atina. I danas je bogat različitim kulturnim dešavanjima, a važno mesto na kulturno-umetničkoj mapi Evrope je danas zauzeo zahvaljujući EXIT festivalu koji se ubraja u najatraktivnije muzičke manifestacije u svetu. EXIT se održava na prelepoj Petrovaradinskoj tvrđavi koja datira još iz sedamnaestog veka. Na njoj se nalazi i Kula sa satom, prepoznatljiv simbol grada. Ne propustite da obiđete Dunavski park koji se nalazi u samom centru grada, Novosadsku sinagogu, kao ni kupalište Štrand. Brojni muzeji, izložbe, pozorišta, ali i tradicionalne srpske kafane i restorani će zasigurno ostaviti upečatljiv utisak!

  • Sremski Karlovci

Sremski Karlolvci su gradsko naselje u blizini Novog Sada. Posetite Patrijaršijski dvor, Karlovačku gimnaziju, zgradu Magistrata, kao i Stražilovo, brdo na Fruškoj gori na kom je sahranjen najpoznatiji pesnik srpskog romantizma, Branko Radičević. Ne zaboravite da se odmorite uz čašu kvalitetnog vina u nekom od brojnih Karlovačkih restorana.

  • Dvorac Dunđerski (Fantast)

Dvorac se nalazi u blizini Bečeja i spada u jednu od najlepših građevina u Srbiji. Sazidao ga je Bogdan Dunđerski, a ime Fantast je dobio po prelepom konju Bogdana Dunđerskog. Danas je ovaj dvorac pretvoren u hotel sa romantičnim restoranom.

  • Zasavica

Zasavica je prirodni rezervat i prostire se u severnoj Mačvi. Predstavlja jedno od najlepših mesta za odmor i za beg od gradske vreve. Uživajte u prirodi, miru, tišini. Zaplovite čamcem kroz Zasavicu, ali i ne propustite da uživate u ukusu sveže ulovljene i pripremljene ribe.

  • Fruška gora

Fruška gora je ostrvska planina u Panonskoj niziji  i zbog svojih prirodnih lepota je proglašena nacionalnim parkom. Na njoj se nalaze i brojni manastiri koije treba obići (njih 16), a turistička ponuda je izuzetno bogata. Preporučuje se za porodični odmor zbog različitih sadržaja za decu.

  • Deliblatska peščara

U Banatu se nalazi najveća evropska peščara, Deliblatska peščara. Obavezno je posetite jer se razlikuje po svojim karakteristikama od svega ostalog što u Srbiji možete videti. Specifična klima i reljef, šarolikost biljnog i životinjskog sveta i najlepše uspomene su zagarantovane.

Sve ove prelepe destinacije treba i vredi obići, a uz siguran i bezbedan prevoz ECS LIMO SERVISA svako Vaše putovanje će biti nezaboravno!

+381 63 282-900