fbpx

Poslovni dress code

,,Odelo ne čini čoveka“ je stara narodna mudrost koja se prenosi sa generacije na generaciju. Nama u ECS limo servis je veoma važno da naše kolege budu uredno odevene, naš dress code podrazumeva isključivo poslovna odela. Danas odelo mnogo govori o čoveku- po nekim odevnim komadima možete prepoznati koliko neko pažnje posvećuje izgledu, da li radi u kompaniji gde postoji određeni dres kod ili ima slobodu da se oblači kako želi. Ukoliko pripadate onoj grupi poslovnih ljudi koji su u obavezi da poštuju određena pravila oblačenja, odlučili smo da Vam predstavimo nekoliko osnovnih tipova poslovnog izgleda koji imaju među sobom izvesne sličnosti, ali i razlike.

limo servis beograd
  1. Tradicionalni, formalni izgled

Tradicionalni poslovni izgled podrazumeva prilično formalno oblačenje. Kod muškarca je obavezno odelo tamnih ili neutralnih tonova, bela ili neka druga svetla košulja, kravat klasičnog izgleda i formalna obuća. Kod žena postoje razlike u tom smislu da donji deo mogu biti pantalone klasičnog kroja ili suknja koja prekriva kolena. Uz suknju se obavezno nose čarape i cipele neutralnih ili tamnih tonova, a gornji deo su košulje i bluze svetlijih boja preko kojih se obavezno nosi poslovni sako.

  • ,,Štreberski“ poslovni izgled

Štreberski poslovni izgled se značajno razlikuje od formalnog. Kod muškaraca podrazumeva pantalone tamnijih tonova, sako koji ne mora da bude iste boje kao pantalone, a kravata nije nužna. I košulje mogu biti u boji, ne nužno svetle. Uz ovaj izgled se ne nose salonske cipele, već popularne ,,oksfordice“ ili neke druge manje formalne cipele. Kod žena su takođe dozvoljene košulje u bojama, kardigani ili ležerni sakoi, a cipele mogu biti zatvorene ili sa malim otvorom na prstima. Takođe je dopušten i nakit smelijeg dezena.

  • Ležerni poslovni izgled

Iako je nekada možda dozvoljeno iskočiti iz rutine,  ne treba zaboraviti da poslovi izgled ipak treba da bude to- poslovni izgled! Ipak, ukoliko imate miogućnost da se obučete ležernije, izaberite farmerke tamnih ili svetlijih tonova, džempere umesto sakoa, prsluke, a kaiš ili kravata neka budu zanimljivih boja i dezena. Kod žena su dozvoljene i haljine i suknje odgovarajuće dužine, ali ne nužno uske. Kada je u pitanju obuća, mogu se nositi prikladne patike ili sandale, a ceo outfit se može oplemeniti interesantnim detaljima poput nakita, ukrasa za kosu, zanimljivih tašni.

Bilo kojoj poslovnoj grupi da pripadate, ono što Vam sigurno treba je i odgovarajući prevoz. Zato je ECS limo servis tu za Vas! Na poslovnim putovanjima, sastancima, obezbedite sebi najbolji i najsigurniji prevoz!

Vaš EXECUTIVE CAR SERVICE!

+381 63 282-900