fbpx

Dobro došli, gosti iz Kine!

Veliki broj kineskih turista poseti našu zemlju. Po podacima Turističke organizacije Srbije, kineskih turista je 20 puta više došlo u Srbiju prošle godine u odnosu na period pre samo 10 godina. Tokom 2018. više od 80.000 njih je stiglo sa beogradskog aerodroma, saznajemo iz TOS.

Mnogi od njih su naši klijenti. Uživamo u tome što imamo priliku da im predstavimo neke od prirodnih lepota naše zemlje. Pored Beograda, omiljene destinacije su Zlatibor, Uvac, Drina, Tara.

Šta vam je prva asocijacija kada Vam kažemo-Kina? Mislimo na najmnogoljudniju zemlju na svetu. Na jednu od najstarijih civilizacija. Da imate mogućnost da sada, ovog trenutka, odete tamo, šta biste prvo odabrali da posetite?

Ako biste želeli da uzvratite posetu Kini, ECS limo servis, najpouzdaniji i nakvalitetniji prevoz u Srbiji, Vam nudi nekoliko ideja:

  1. Kineski zid

Ljudi vole da kažu- Niste bili u Kini, ako se niste popeli na Kineski zid ili Veliki zid. Ova monumentalna građevina se proteže dužinom od oko 8 hiljada kilometara, a čuvena je i urbana legenda da je Veliki zid i jedina građevina vidljiva iz svemira. Najbolje očuvani delovi Kineskog zida se nalaze u blizini Pekinga. Zid je nastajao vekovima, iz potrebe da se zaštiti kineska država(počeci izgradnje datiraju još iz drugog veka p.n.e.). Danas su najbolje očuvani delovi zida oni koji datiraju iz 14, 15, 16.veka, iz dinastije Ming. UNESKO je stavio Kineski zid pod svoju zaštitu, a od 2007.godine je ubrojan u jedno od sedam svetskih čuda.

  • Vojnici od terakote/Glineni vojnici/ Ratnici Sjena

Ratnici Sjena predstavljaju jedno od najvažnijih arheoloških otkrića dvadesetog veka. Ratnici su pronađeni u grobnici prvog kineskog cara Ćin Š’huanga. Dovoljno je reći da je pronađeno preko 8000 skulptura različite visine i svaka sa drugačijim izrazom lica, sa naoružanjem, konjima, kao i dve izuzetne bronzane kočije. Vojnike su pukim slučajem otkrili lokalni farmeri, a danas ih možete videti u Muzeju prvog cara dinastije Ćin. Unesko je Vojnike od terakote stavio pod svoju zaštitu 1987.

ECS limo servis
  • Palata Potala na Tibetu

Izgradnja palate Potala je započela još u sedmom veku. To je zapravo kompleks spojenih građevina u Lasi na Tibetu. Sastoji se od Bele i Crvene palate sa pripadajućim objektima. Potala simbolizuje tibetanski budizam.Godine 1994.je proglašena UNESKO-vim kulturnim nasleđem. Bogata je spisima, muralima, skulpturama, člancima iz tibetanske religije.

  • Zabranjeni grad u Pekingu

Zamislite čudesnu palatu, sa zlatnim krovovima, sa 8000 soba, u kojoj je živelo 24 kineska cara. Danas imate priliku da je posetite jer je to sada muzej u samom srcu Pekinga, zaštićen od strane UNESKA i predstavlja riznicu kineskih i kulturnih relikvija. Predstavlja remek-delo kako kineske, tako i svetske arhitekture.

  • Džinovska panda

One su naprosto neodoljive. Džinovske pande su voljene kako od strane Kineza, tako i od strane turista. Iako pripadaju porodici medveda, hrane se listovima bambusa i potpuno su bezopasne. U Kini ih možete videti u različitim zoo vrtovima, ali najbolje mesto je Chengdu – Pandin grad. Ukoliko baš želite da im se približite, možete se uključiti u neki volonterski program i doživeti nezaboravno iskustvo.

+381 63 282-900