fbpx

Da li je pametno grejati kabinu automobila pre vožnje?

Zima ne samo da još uvek traje, već kao da se tek sad pokazala u pravom, prepoznatljivom svetlu! To znači da ćemo još neko vreme moći da odlazimo na planinu i koristimo čari zime! Ako vam je potreban udoban i siguran prevoz, znate da je ECS tu za vas!

No, zima sa snegom donosi i veoma nisku temperaturu. Temperaturu ispod nule malo ko voli, a posebno kada treba ući u auto! Da li ste od onih koji pre nego što krenu da voze, upale grejanje kako bi se kabina zgrejala, pa tek onda voze? To i nije baš dobro za vaš auto! Evo zbog čega!

Stručnjaci kažu da se paljenjem grejanja bez kretanja automobila ne skraćuje vreme zagrevanja kabine automobila, već suprotno, produžava se. Razlog tome je što većina današnjih motora ima gorivo u sebi, koje će se zagrejati čak i tokom lagane vožnje, te postići željenu temperaturu, bez da radi ,,u praznom hodu“.

Već smo pisali o tome kako ostavljanje auta ,,u praznom hodu“ utiče na veću potrošnju goriva, i to značajno veću nego što se zapravo čini. Prethodno zagrevanje može dovesti do razredjivanja motornog ulja. Tada se sirovi benzin lakše meša sa uljem kada slabi njegova svojstva, čime dolazi do veće istrošenosti.

Za više informacija o tome kako da dodatno uštedite gorivo pročitajte naš članak o tome (OVDE). A da ne biste razmišljali o tome da li vas u ledenim danima čeka jednako ledena kabina automobila, ili ste nesigurni kada je vožnja po snegu i ledu u pitanju, posebno ako putujete, a ne poznajete put najbolje, možete zakazati svoju vožnju kod nas (OVDE)!

ECS kompanija je tu da vam olakša ledene zimske dane! Vaše je samo da uživate u udobnoj vožnji!

+381 63 282-900