fbpx

Rekordi u svetu automobila (prvi deo)

Svet automobila okuplja interesantne ljude, a medju njima ima i onih koji teže da ostanu zapamćeni kao rekorderi ili neplanirano to postanu! Dok pravite pauzu od posla, pročitajte neke zanimljivosti o rekorderima u svetu automobila koje smo pripremili za vas, ili razmislite o putovanju na planinu- zimska sezona još uvek traje, a ECS je tu da vam put do tamo olakša i učini odmor pravim odmorom!

Ove nedelje smo odlučili da za vas istražimo neke od najinteresantnijih rekorda u svetu automobila! Potvrdili smo ono što smo već znali- kada se zaljubite u automobile, imate potrebu da tu ljubav pokazujete na najekstravagantnije moguće načine! I još nešto, ta ljubav ne prestaje s godinama! Evo kakve smo zaljubljenike pronašli!

1. Najskuplji auto na svetu

U maju mesecu 2018. godine kupljen je najskuplji auto na svetu! Kupio ga je auto trkač i kolekcionar automobila David MacNeil, a u pitanju je bio Ferrari 250 GTO, trkački auto iz 1963. godine koji mu je prodat za neverovatnih 70 miliona američkih dolara! Cenu auta diktirala je i činjenica da u svetu postoji samo 36 ovakva automobila, proizvedenih izmedju 1962. i 1964. godine.

Fotografija: Wikipedia

2. Najviše učesnika u trci automobila

U Kaliforniji, u Thunderhills trkačkom parku, 13-14. septembra 2014. godine održana je auto trka sa najviše automobila u istoriji auto trka- 216! Pobednik je bio Cervez trkački tim koji je završio 180 krugova trke za 14.5 sati!

3. Najskuplja registracija automobila

Najskuplja registracija prodata je Saeed Abdul Ghaffar Khouriju iz Ujedinjenih Arapskih Emirata! Za registarsku tablicu sa brojem 1, platio je enormnih 20 miliona dirhama (više od 14 miliona američkih dolara)!

Fotografija: Supplied

4. Najduža kilometraža

Verovali ili ne, postoji auto koji je prešao čak 5,23 miliona kilometara! To je bio Volvo P1800 Iva Gordona iz Sjedinjenih Američkih država kojeg je vozio od 1966. do svoje smrti 2018. godine. Od 1998. godine Gordon je držao Ginisov rekord za najdužu kilometražu predjenu jednim automobilom.

Fotografija: Volvo

5. Najduže ljubljenje automobila

I za kraj, takmičenje u ljubljenu automobila! Da, to postoji! U Hidalgu u Meksiku, 2013. godine Ernesta Hernandez Ambrosio i Jesús Juárez Vite pobedili su u takmičenju jednog auto salona, koji je za najduže ljubljenje automobila poklanjao baš taj automobil! Oni su ljubili automobil 76 sati, pobedili i dobili auto!

Fotografija: Facebook

Ako ste mislili da volite automobile, vaša ljubav sigurno nije ekstremna kao ljubav ovih ljudi! Čar je u umerenosti! Zato ne morate da kupujete luksuzne automobile ako to sebi ne možete da priuštite, a želite da se vozite u njima. ECS je tu da vam omogući vožnju u luksuznom automobillu! Vaše je samo da odaberete svoje vozilo!

+381 63 282-900