fbpx

Usporite i uštedite gorivo!

Usluge koje pruža ECS kompanija su na strogo profesionalnom nivou. Pored udobnosti naših vozila, utiska koji ostavljamo, pouzdanosti i fiksnih troškova, Vaša bezbednost nam je jedan od prioriteta! Ispravnost naših vozila, kao i iskustvo i savesnost naših vozača garantuju Vam sigurnu vožnju!

Sigurna vožnja je prioritet i kada Vi vozite! Savesnom vožnjom štitimo sebe, suvozače, putnike i druge učesnike u saobraćaju. Prema zvaničnim podacima Agencije za bezbednost saobraćaja, Republike Srbije za 2019. godinu, ubedljivo najveći broj saobraćajnih nezgoda sa poginulim licima desio se pod uticajem ponašanja vozača u toku vožnje. Neprilagodjena brzina, vožnja pod uticajem alkohola i nepravilno sagledavanje saobraćajne sutuacije su najčešći razlozi saobraćajnih nezgoda. Zbog toga je od izuzetne važnosti biti savestan u vožnji!

Savesna vožnja ne samo da štiti Vaš život i živote drugih učesnika u saobraćaju, već Vam može i uštedeti novac štedeći Vam gorivo! Iako potrošnja goriva primarno zavisi od tipa vozila i njegovog motora, puta i opterećenja vozila, iznenadićete se da i kada zadovoljite sve ove faktore postoji prostor za dodatno smanjivanje potrošnje goriva- Vašim ponašanjem za volanom!

Istraživanja pokazuju da ponašanjem za volanom vozači mogu da smanje potrošnju goriva za do 37%! Sajt Edmunds, koji se bavi prodajom novih i polovnih vozila, ali i daje recenzije i savete kada su u pitanju vozila i vožnja, sa timom svojih ljudi, testirao je uticaj ponašanja u toku vožnje na uštedu goriva. Edmunds.com je jedan od najpouzanijih sajtova koji se bavi recenzijama. U nastavku Vam dajemo pomenutu listu ponašanja koja treba da promenite kako biste dodatno uštedeli gorivo.

1. Agresivna vožnja;

Ovo se pre svega odnosi na način ubrzanja. Naime, pokazalo se da ako naglo ubrzavate, značajno više trošite goriva, nego ako ubrzavate polako. U brojkama, to izgleda ovako: za dostizanje brzine od 90 km/h treba da ostavite minimum 15 sekundi. Naglo ubrzavanje se pokazalo faktorom koji najviše utiče na veću potrošnju goriva, kada je u pitanju ponašanje vozača tokom vožnje.

2. Brza vožnja;

Skraćivanje vremena vožnje ne štedi gorivo! Naprotiv, vozači koji brzo voze značajno više troše gorivo nego oni koji voze sporije. Značajna razlika u potrošnji goriva se opaža već na smanjenju brzine za 10 km/h.

3. Izbegavanje korišćenja tempomata;

Ako već imate tempomat, koristite ga! Tempomat Vas na dva načina sprečava da previše trošite gorivo. Prvo, pomaže Vam da postepeno ubrzavate, a drugo, pruža vam sigurnost u toku vožnje i mogućnost da se usredsredite na put, bez da reagujete na svaku promenu u saobraćaju oko Vas.

4. Vozilo u praznom hodu;

Na kraju, ostavljanje automobila u praznom hodu, takodje utiče na potrošnju goriva, i to značajno više nego što se pretpostavlja! Ako znate da ćete čekati u autu duže od jednog minuta, ugasite ga.

Dobro u svemu ovome što je uvek moguće promeniti svoje ponašanje za volanom. Sačuvati sebe i druge učesnike u saobraćaju na prvom mestu. A kad Već možemo i gorivo, još bolje!

Uz našu profesionalnu uslugu ste uvek sigurni!

Najnovije vesti

Kako do luksuznog auta?

Ko još ne sanja o tome da jednog dana poseduje neki luksuzni automobil?! Bilo da pripadate grupi koja voli klasične „oldschool“ automobile ili nove automobile, verujemo da Vam luksuzni automobili stvaraju neki poseban osećaj kada razmišljate o njima.

Zašto profesionalni vozač treba da govori strani jezik?

Imali smo zadovoljstvo da radimo sa klijentima iz različitih zemalja, ali i da pratimo klijente iz naše zemlje u inostranstvo. Iskustvo koje smo tom prilikom dobili je neprocenjivo i zasigurno je uticalo na postavljanje odredjenih standarda naše kompanije.

Mercedes- simbol besprekornog kvaliteta i vrhunske tehnike

Godine 1901. na tržištu se pojavio prvi Mercedes automobil, u proizvodnji brenda Daimler-Motoren-Gesellschaft (DMG). Narednih 100 godina i duže, biće jedan od simbola kvaliteta u svetu automobila!