fbpx

Zašto profesionalni vozač treba da govori strani jezik?

Savremeni svet i proces globalizacije učinili su da iskustvo putovanja i znanje stranih jezika bude dragoceno! Sve je više činjenica koje idu u prilog tome da se osobe koje putuju i znaju strane jezike na posebnom nivou povezuju s drugim ljudima. Ovo ne samo da utiče na njihov status u društvu i napredovanje u karijeri, već posredno utiče i na zadovoljstvo sobom!

Imali smo zadovoljstvo da radimo sa klijentima iz različitih zemalja, ali i da pratimo klijente iz naše zemlje u inostranstvo. Iskustvo koje smo tom prilikom dobili je neprocenjivo i zasigurno je uticalo na postavljanje odredjenih standarda naše kompanije.

Danas svi naši vozači govore globalni- engleski jezik, što značajno olakšava pružanje kvalitetne usluge vožnje. Evo četiri razloga zbog čega je važno da vozači poznaju neki strani jezik, posebno engleski!

Povezivanje sa stranim klijentima

U situacijama kada su nam klijenti stranci, vrlo je važno da se vozač i klijenti adekvatno sporazumeju. Engleski jezik to značajno olakšava! Ne samo da je komunikacija olakšana, već se time stvara mogućnost da se klijentu, njegovim zahtevima i potrebama adekvatno i blagovremeno izadje u susret.

Snalaženje u stranoj zemlji

Poznavanje engleskog jezika smanjuje verovatnoću da se vozači ne snadju u stranim zemljama. Iako moderna tehnologija neizmerno pomaže u snalaženju u stranim zemljama, te sprečava da se vozači zagube, ljudski kontakt je nezamenljiv. U situacijama kada moderni tehnički uredjaji ne mogu da pruže potrebne informacije, pitajte ljude! U stranoj zemlji to ne bi bilo moguće bez poznavanja makar engleskog jezika.

Samopouzdanje vozača

Poznavanje stranog jezika povećava samopouzdanje vozača. Posledično, vozač ima profesionalniji nastup i fokusiran je na kvalitet usluge koju pruža. U tim slučajevima nema mesta strahu u toku saradanje sa stranim klijentima ili vožnji u stranim zemljama!

Racionalo donošenje odluka

Istraživanja pokazuju da ljudi kad govore jezikom koji im nije maternji s posebnom pažnjom biraju reči i način na koji govore, odnosno više razmišljaju o tome šta pričaju. Takodje, ovo posredno utiče i na pažljivo donošenje odluka. Ljubaznost, adekvatna procena situacije i ponašanje u skladu sa opaženim važne su karakteristike profesionalnih vozača.

Proverite i Vi zbog čega se klijenti oduševljavaju našim vozačima! Usluga koji pružaju naši vozači u potpunosti je u skladu sa vrednostima ECS kompanije!

Važno nam je da iz naših limuzina izlazite zadovoljni!

+381 63 282-900