fbpx

Vodič za kupovinu luksuznog vozila

Ako Vam je potrebno luksuzno vozilo već za naredni dan, dovoljno je da danas rezervišete svoje vozilo sa vozačem kod nas! Znate da Vam je ECS kompanija dostupna 24 časa, sedam dana u nedelji. Oštre linije, sjajna boja i marka vozila odaju sliku o uspehu, dok raskošnost enterijera, mirisna kožna sedišta i uređaji savremene tehnologije predstavljaju svojevrstan užitak za Vas. Sve ovo je i više nego primamljivo da u jednom trenutku poželite da i sami budete vlasnik jednog luksuznog vozila!

Međutim, ono što mnogi kupci luksuznih vozila u prvi mah ne razumeju, jeste da postoji ogromna razlika između rentiranja luksuznog vozila i njegovog posedovanja. Zadovoljstvo pokazivanja znaka koji stoji na vozilu, sa sobom nosi i brigu o toj vrhunskoj mašini. Zato, pre nego se odlučite na ovaj korak, važno je da imate na umu ovih 5 stvari!

1. Troškovi održavanja

Istina je da možda nećete morati da menjate krupne delove na svom luksuznom vozilu, ali redovno održavanje je nešto što ne možete zanemariti kako biste osigurali funkcionalnost vozila. Zamena ulja i druga rutinska održavanja obično su skuplja za luksuzne brendove, iako su troškovi i dalje relativno jeftiniji tokom prvih nekoliko godina vlasništva.

2. Troškovi goriva

Većina luksuznih vozila radi na gorivo vrhunskog kvaliteta, što je nešto što ćete morati da dodate u svoj mesečni budžet pre nego što donesete značajnu odluku o kupovini. Razlika neće biti značajna ako prelazite sa vozila koje nije ekonomično po pitanju potrošnje goriva, na luksuzno vozilo! No, svakako bi trebalo da imate troškove goriva na umu. Luksuzna vozila troše mnogo goriva u zamenu za luksuzniju vožnju sa poboljšanom efikasnošću.

3. Troškovi popravki na duže staze

Luksuzni automobili su napravljeni da traju, ali uvek treba da budete spremni na neočekivano! Osim troškova rutinskog održavanja, popravke luksuznih modela su nešto skuplje od većine vozila, jer su delovi obično vrhunskog kvaliteta. Trebalo bi da budete sigurni da možete priuštiti osnovne popravke, čak i u godinama nakon kupovine. S druge strane, uz kupovinu novog vozila i garanciju koja ide uz nju, moguće je da su određeni delovi u garanciji za vreme trajanja ugovora, što automobil čini dobrom investicijom.

4. Preprodajna vrednost

Ono što treba da znate je da vozila čija je cena visoka brzo gube svoju tržišnu vrednost. To rezultira gubitkom novca. Međutim, neki brendovi nude planove otkupa, no to u potpunosti zavisi od stanja automobila. Svetla strana ovoga je da možete dobiti fantastične ponude za polovne premium automobile, jer njihova vrednost može pasti za čak 50% za samo tri do četiri godine!

5. Troškovi osiguranja

Pripremite se za malo iznenađenje! Ne samo da je Vaše luksuzno vozilo skupo, već je i njegovo osiguranje jednako nepristupačno. Polisa osiguranja vozila je neophodna. Pošto osiguranje kvalitetnijih proizvoda košta više, obavezno uporedite najbolje polise da biste bili sigurni da donosite pametnu odluku. Srećom, nekoliko vrhunskih brendova vozila ima poboljšane sigurnosne karakteristike, koje u neku ruku štede novac od osiguranja.

Ako Vam sve ovo zvuči previše komplikovano i rizično, svoje luksuzno vozilo uvek možete da imate uz ECS! Poslovna putovanja, aerodromski transferi, posebni događaji, porodična putovanja…samo nam recite gde Vas vozimo! Za sve informacije budite slobodni da nas kontaktirate već danas!​

+381 63 282-900