fbpx

Upravljajte svojim vremenom kao profesionalci!

Koliko često se osetite zarobljeni vremenom? Toliko je stvari kojima treba da posvetite pažnju, a čini se nedovoljno vremena za sve. Ne želite da ih otarašavate, no, izgledi su da će tako na kraju biti- nekako ćete ispuniti sve zadatke, ali ćete završiti dan premoreni. Međutim, ne mora da bude tako! Kao profesionalci, koji i u naizgled bezizlaznim situacijama uvek stižu na vreme, tvrdimo da je sve stvar organizacije! Što je još važnije, obim posla u toku dana ne utiče na kvalitet usluge koju pružamo svakom klijentu ponaosob! ECS je vaš pouzdani partner u svakom trenutku! Kako nam uspeva da ostanemo dosledni svojoj paroli UVEK NA VREME, a da se to ne odrazi na kvalitet usluge koju pružamo, podelićemo sa Vama u nastavku teksta! Evo par saveta za uspešno upravljanje vremenom koje imate na raspolaganju!

Planirajte unapred!

Ako mislite da je najbolji način da prođete kroz naporan dan taj da se bacite na posao bez prestanka dok ga ne rešite, možemo Vas uveriti da to može biti jedan od razloga zašto dan završavate iscrpljeni, osećajući se neproduktivno. Važan deo posla je dobra organizacija koja se postiže planiranjem! No, potrebno je isplanirati kako radne aktivnosti, tako i odmor!

Prvo, napravite listu aktivnosti koje treba da obavite u toku dana. Rasporedite ih po prioritetnosti– šta je ono što morate da obavite baš tog dana, a šta je ono što biste mogli da odložite za sutradan? Dok planirate radne aktivnosti, planirajte i pauze! Kafa ili čaj, ručak i prijatan razgovor važni su za sveukupnu produktivnost, zato ne zaboravite da ih uključite u svoj akcioni plan! Na kraju dana dobro se naspavajte– san je neophodan za optimalno funkcionisanje!

Koristite savremenu tehnologiju!

Ukoliko imate problem da zabeležite obaveze koje imate u toku dana, ili su same po sebi složene i odrađuju se u etapama, naš savet je da koristite savremene aplikacije za organizaciju vremena.

Todolist je aplikacija koja se toplo preporučuje onima koji žele da postave lične ciljeve ili čak pokrenu novi posao! Za složene zadatke koristite Trello, veb aplikaciju koja omogućava korisnicima da kreiraju i organizuju zadatke sa karticama, listama i tablama u kanban stilu. Dobra stvar je što na svoju Trello tablu možete uključiti ceo tim i zajedno upravljati projektnim planovima, rasporedima, zadacima i rokovima. Na kraju, aplikacija interesantnog naziva Remember The Milk biće idealan alat za praćenje Vaše liste obaveza u toku dana kako ne biste zaboravili nešto važno, a nedovoljno veliko da bi obeležilo vaš radni dan- npr. da kupite mleko!

Ostanite fokusirani!

Na kraju, šta god radili, čak i u ograničenom vremenu, budite fokusirani! Fokus je ono što nam omogućava da kvalitetno odradimo planirano u raspoloživom vremenu. Mnogi od nas moraju da se koriste tzv. multitaskingom i rade više stvari odjednom, no, ukoliko niste vešti u tome i ne umete da podelite fokus na više stvari- držite se jedne, prioritetne! Za multitasking je potrebna rutina!

Ako znate da Vam predstoji dan pun obaveza, usluga pouzdanog prevoza može da napravi veliku razliku u tome kako ćete ih ispuniti i da li ćete se osećati premoreno na kraju dana! Olakšajte sebi dan i rezervišite vozilo sa šoferom koji će za Vas brinuti o gužvi u saobraćaju, parkingu i nepredviđenim okolnostima na putu! Ostanite fokusirani na posao uz ECS kompaniju– mi smo Vaš pouzdani partner!

+381 63 282-900