fbpx

Turističko blago – Etno sela Srbije

Zahvaljujući višegodišnjem iskustvu u prevozu putnika širom Srbije, tim iz ECS limo servisa može da se pohvali činjenicom da sjajno poznaje lepote naše zemlje. Ta iskustva smo se opredelili da prenesemo vama, našim klijentima, upravo kroz ovaj  blog. Toliko smo pisali o lepotama Srbije, o planiniama na koje se morate popeti, o jezerima na kojima se možete kupati, gradovima koji će vas oduševiti…

EXECUTIVE-CAR-SERVICE-etno-selo

Govorili smo o kulturnom blagu i nasleđu koje možete otkrivati ovog leta širom Srbije. Danas smo se opredelili da vam predstavimo ono što našu zemlju izdvaja od ostalih, da vas odvedemo u neka od najlepših etno sela Srbije, koja već dugo predstavljaju pravu turističku atrakciju kako za turiste iz inostranstva, tako i za domaće turiste!

Etno sela čuvaju istorijske, gastronomske, kulturne specifičnosti naše zemlje od zaborava. Bilo da se opredelite da u njima provedete jedan ili više dana, sigurni smo u jedno- vratićete im se ponovo! Evo etno sela koja su na nas ostavila najveći utisak:

  • Etno selo Tiganjica

Na desetak kilometara od Zrenjanina i 60-ak km od Beograda, u srcu Banata, nalazi se tipično vojvođansko etno selo Tiganjica. Osvojiće vas interesantnom arhitekturom, vrhunskim specijalitetima, a ukoliko imate decu, sigurni smo da neće želeti da se odvoje od mini zoo vrta i lepo uređenih igrališta. A ukoliko ste ljubitelj lepota prirode, u blizini sela se nalazi Carska Bara, rezervat prirode. Uživaćete, sigurni smo!

  • Moravski konaci

Ovo etno selo se nalazi u blizini Velike Plane i oslikava ambijent srpskog sela iz 19.veka. Između ostalog, čine ga i vajati stari preko 200 godina! Ovo etno selo je odlično kako za pojedinačni, tako i za porodični odmor! Selo se nalazi na jezeru na kom postoji devet ostrva koje povezuju drveni mostovi-  dovoljno razloga da odete u Moravske konake što pre!

  • Sirogojno

Etno selo Sirogojno od 1980.godine ima status muzeja na otvorenom- to je već razlog da ga posetite, ako već niste, zar ne? Sirogojno je verovatno i najpoznatije etno selo Srbije. Nalazi se na Zlatiboru i čine ga izabrane građevine koje oslikavaju arhitekturu i život u srpskom selu tokom 19.veka! Sirogojno je prava turistička atrakcija i nudi različite sadržaje kako za decu, tako i za odrasle!

  • Eko selo Koštunići

U neposrednoj blizini Čačka i Gornjeg Milanovca se nalazi eko selo Koštunići- mesto za odmor i relaksaciju. Selo se nalazi na obali jezera koje je nastalo pregrađivanjem reke Čemernice i okruženo je cerovom šumom, a za ljubitelje sportskih aktivnosti, tu se nalaze i različiti sportski tereni! Ono što je u ovom selu posebno zanimljivo je to da možete prespavati u naselju Kaca- sobama koje su nastale od ogromnih kaca za odlaganje voća!

Provedite ovo leto upoznajući lepote naše zemlje! Ecs je vaš najiskusniji i najpouzdaniji partner! Pozovite nas i rezervišite prevoz do najlepših etno sela još danas!

+381 63 282-900