fbpx

Posetite Beograd- evo zašto!

Beograd je glavni i najveći grad Srbije, države u samom srcu Balkana. Ukoliko se opredelite da ga posetite turistički, ECS limo servis Vam stoji na raspolaganju. Nudimo luksuzan i pouzdan prevoz, prevoz sa aerodroma do destinacije koja Vam odgovara, kao i mogućnost da naše usluge koristite više dana. Na Vama je samo da se opredelite šta od različitih kulturno- umetničkih, sportskih, muzičkih manifestacija želite da posetite i doživite. Ukoliko nemate jasan plan, evo nekoliko predloga šta da obavezno posetite u Beogradu:

  1. Kalemegdanski park i tvrđava

Beogradska tvrđava je nastala još početkom prvog veka naše ere, i značajno se menjala tokom istorije. Okružuje je Kalemegdanski park. Kalemegdan potiče od turske reči kale što znači tvrđava i mejdan što znači bitka. O bogatoj istoriji ovog kompleksa možete saznati dosta na brojnim organizovanim turističkim turama. U okviru kalemegdanskog parka se nalazi i zoološki vrt, kao i restoran Kalemegdanska terasa ,sa divnim pogledom i vrhunskim domaćim specijalitetima.

  • Hram Svetog Save

Hram Svetog Save je najveći pravoslavni hram na Balkanu. Podignut je na mestu gde se smatra da su spaljene mošti jednog od najvećih srpskih svetaca, Svetog Save. Ipak, istraživanja su pokazala da su mošti verovatno spaljene na prostoru tašmajdanskog parka, u blizini Crkve svetog Marka. Izgradnja hrama je započeta 1935.godine, i i dalje nije završen.

  • Toranj na Avali

Toranj na Avali je jedan od simbola Beograda. Ako se na Toranj popnete po lepom vremenu, videćete Srbiju na dlanu. Pušten je u rad 1965. godine, a srušen je tokom bombardovanja 1999. Tri godine je trajala obnova i ponovo je otvoren 2010.godine. Toranj predstavlja remek-delo arhitekture.

  • Ulica kneza Mihajla

Ovo je jedna od najlepših ulica u Beogradu. Šetajući njom, naići ćete i na Narodni muzej, Narodno pozorište, zgradu Gradske biblioteke, zgrade fakulteta, brojne restorane, poslastičarnice, knjižare i prodavnice suvenira. Ne propustite da uživate u predstavama uličnih umetnika i zabavljača.

  • Kafane

Kada dođete u Beograd, nemojte propustiti da svratite u neke od čuvenih beogradskih kafana. To su mesta sa tradicionalnom srpskom muzikom, hranom i pićem. Probajte pršutu i kajmak, domaće sarmice i pasulj prebranac, a i šljivovicu obavezno! A ECS limo servis je tu da vas bezbedno preveze!

Najnovije vesti

Kopaonik biznis forum prevoz

Na Kopaonik biznis forum sa ECS-om

Bliži se jedan od najznačajnijih poslovnih događaja u godini, Kopaonik biznis forum 2020. Ova manifestacija, koja će se održati od 1. do 4. marta, okuplja veliki broj ljudi iz zemlje i sveta.

Skijanje u Srbiji – nekoliko saveta za pun ugođaj

Vreme koje ćete provesti na planini treba iskoristiti da se odmorite i rekreirate, a najvažnije- da se opustite i uživate.

Nove prilike u 2020 za najbolji limo servis u Srbiji!

Visoke ciljeve koje smo sebi postavili smo ostvarili, a svi naši klijenti su zadovoljni saradnjom koju su ostvarili sa nama.