fbpx

ECS tips: Kako odabrati dečije sedište za automobil?

Ecs limo servis se već dugo bavi prevozom klijenata kako na privatnim događajima i proslavama, tako i na poslovnim skupovima. Zahvaljujući velikom iskustvu i hiljadama pređenih kilometara naučili smo da posebnu pažnju obraćamo na naše najvažnije putnike- na decu! Zbog toga je naša kompanija ovoj temi posvetila posebnu pažnju. Birajući dečija auto sedišta na dve stvari smo posebno obraćali pažnju- na kvalitet i bezbednost! Od toga na koji je način sedište izrađeno, kako je podešen oslonac za glavu, kao i ocene koju dobija prilikom simulacije nezgoda, zavisio je i naš izbor. Znamo da ova tema može da bude prilično naporna i iscrpljujuća za sve novopečene roditelje! Zbog toga smo odlučili Vam da u nastavku teksta damo nekoliko praktičnih saveta koji Vam mogu pomoći da donesete odluku!

  • Vodite računa o uzrastu!

Važno je da pažljivo pročitate uputstvo i odaberete sedište prilagođeno uzrastu i dimenzijama Vašeg mališana! Ukoliko je Vaše dete prevazišlo naznačene dimenzije, auto sedište morate menjati jer više nije dovoljno bezbedno!

  • Ne kupujte polovna sedišta!

Nekad je bolje da kupite jeftiniju stvar od brendirane polovne! Takav je slučaj sa dečijim auto sedištima! Auto sedište je u potpunosti bezbedno samo ukoliko automobil nije učestvovao u nekoj saobraćajnoj nezgodi! Zato prilagodite budžet ovoj važnoj kupovini i kupite novo sedište- samo tako će vaše dete biti u potpunosti bezbedno!

  • Registrujte dečije auto sedište

Neki proizvođači nude mogućnost registracije auto sedišta. Ukoliko ga registrujete, proizvođač će vam slati dodatne napomene i instrukcije vezano za upotrebu sedišta!

  • Isofix ili kaiš

Najveći broj automobila danas ima ISOFIX sistem vezvanja dečijeg sedišta. To znači da ćete uz pomoć dva klika bezbedno fiksirati dečije sedište u Vašem vozilu! Drugi način je da uz pomoć zadnjih kaiševa vežete sedište i na taj način obezbedite da se ne pomera! Ono što je svakako ključno je da dečije sedište mora biti postavljeno u vozilu precizno i prema uputstvu proizvođača! Samo tako je bezbednost deteta garantovana!

Bezbedna i sigurna vožnja naših i malih i velikih putnika je za ECS limo servis prioritet! Ukoliko su Vam potrebne naše usluge, pozovite nas i budite sigurni da ste napravili pravi izbor!

+381 63 282-900