fbpx

ECS savetuje- koliko ranije treba da budete na aerodromu?

Kada treba da putujete avionom, poslednja stvar koju želite je da ga propustite. No, osećaj nije isti ako putujete s porodicom ili idete na poslovno putovanje. Što je putovanje važnije, to je pritisak veći i važnije vam je da ne propustite let! Menjanje plana putovanja, neplanirani troškovi, i loše raspoloženje nisu dobrodošli! Mnoge stvari nisu do vas, ali ono što je sigurno jeste da stignete na vreme na aerodrom!

ECS kompanija svakodnevno vozi aerodromske transfere. Možemo reći da smo upoznali sve moguće scenarije i usavršili snalaženje u raznim situacijama pred sam let! A ono što većinu ljudi mori, posebno one koji ne putuju često avionom, jeste- koliko rano treba da stignete na aerodrom kako ne biste propustili let? Evo odgovora iz prve ruke!

Proverite status leta par sati pre kretanja na aerodrom

Prvo što treba da uradite jeste da proverite status leta kako biste bili sigurni da će se let realizovati  na vreme. Danas većina avioprevoznika ima aplikacije koje vas obaveštavaju o potencijalnim kašnjenjima, vremenu ukrcavanja i broju kapije vašeg leta.

Računajte na prijavu prtljaga i bezbednosnu proveru

Aviokompanije savetuju da budete na aerodromu oko dva sata pre leta, kako biste imali vremena da prijavite prtljag i prođete bezbednosnu proveru. Verovatno ćete imati vremena i da nešto pojedete i pripremite se za let! Na manjim terminalima ovaj proces traje oko sat vremena. Izuzetak su najprometniji aerodromi, na kojima je neretko potrebno više vremena za bezbednosnu proveru i ukrcavanje. 

Za pojedine međunarodne letove, morate se pobrinuti da stignete najmanje tri sata ranije.

Ukrcavanje na avion

Ukrcavanje na avion obično počinje 45 minuta pre poletanja, a zatvara se oko 15 minuta pre poletanja. Ovo je važno da znate kako ne biste propustili vreme za ukrcavanje na let! Na većini aerodroma morate se prijaviti najmanje 30 minuta pre zakazanog vremena polaska. Takođe, u skladu sa planiranim vremenom ukrcavanja, morate biti na kapiji, spremni za ukrcavanje 15 minuta pre!

Ako znate ova pravila i pridržavate ih se, možete udobno čekati trenutak ukrcavanja i poletanje!

Putovanje avionom u posebnim okolnostima

Dodajte još jedan sat ukoliko putujete sa decom, gomilom prtljaga ili putujete tokom prazničnih dana! Iako osobe sa decom imaju prioritet prilikom ukrcavanja na avion, važno je da, zbog nepredviđenih okolnosti sa decom, budete ranije nego inače na aerodromu. I vama i vašoj deci će sam proces pripreme pre leta proći lakše! Ako ste pod stresom zbog putovanja ili vam putovanje avionom ne prija, takođe dođite ranije nego inače kako biste se psihički pripremili za let.

Zbog složene procedure pripreme za let, važno je da na aerodrom stignete na vreme! Zato je organizovanje prevoza do aerodroma jednako bitno kao i sam let. Štaviše, oni koji vas voze na aerodrom moraju biti pripremljeni na sve predviđene i nepredviđene okolnosti.

Kašnjenje leta, otkazan let, dolazak na aerodrom sa gomilom prtljaga, sa malom decom… Bez brige, kada se vozite ECS-om, voze vas profesionalci! Aerodromski transfer je naša specijalnost! Rezervišite svoj transfer na vreme! Tim ECS kompanije vam je na raspolaganju za sva pitanja!

+381 63 282-900