fbpx

Brinite o svom zdravlju i za volanom!

Savremeni život i rad karakteriše boravak u zatvorenom prostoru, neadekvatna ishrana, previše sedenja, a premalo fizičke aktivnosti. Jednom rečju- rizik po zdravlje, kako fizičko, tako i mentalno! Da bi se posao obavljao na profesionalan i kvalitetan način koji je usmeren na dobrobit klijenta, važno je da budemo zdravi. Složićete se da je ovo posebno važno kada su u pitanju profesionalni šoferi! Mi iz ECS kompanije se kolektivno zalažemo za zdrav način života. Ne postoje izgovori, možete brinuti o svom zdravlju i ako ceo dan provodite za volanom! Evo kako!

Budite u pokretu!

Kada god možete, šetajte ili trčite! Nakon celodnevnog sedenja za volanom, telo će vam biti zahvalno ako mu priuštite lagodno kretanje. Ako imate specifične ciljeve po pitanju fizičke aktivnosti, naravno da možete da odaberete i teretanu i intenzivno vežbanje. No, važno je da znate da je za fizičko zdravlje dovoljna i šetnja. Šta god da vam prija, a uključuje aktiviranje celog telo! Aktivan odmor je neretko najefikasniji odmor! Dodatno, kretanje aktivira supstance u mozgu koje nas umiruju i čine da se osećamo zadovoljnijim, a na taj način radimo nešto dobro i po pitanju mentalnog zdravlja. Zato, koristite svoje noge!

Balansirajte ishranu!

Verujemo da je vam je poznato da unos hrane koja je previše slana ili bez značajnih nutritivnih sastojaka ne pomaže vašem organizmu. Štaviše, može i da mu odmogne! Zdrave promene u ishrani odraziće se i na vase fizičko i mentalno zdravlje. Bićete odmorniji, motivisaniji za rad, a vozači će biti više fokusirani na vožnju! Dajte organizmu vitamine, minerale i vlakna koja će mu pomoći da vas verno služi! Lako dostupne grickalice zamenite zdravim, suvim ili koštunjavim voćem za užinu, a osmislite jelovnik za dan unapred i potrudite se da imate sva tri obroka. Bolje ćete obavljati posao, rešavati izazove sa kojima se susrećete i bićete zadovoljniji sobom! Jedno je telo koje imate- pazite čime ga hranite!

Ne zaboravite da se hidrirate!

Telo je u najvećem procentu sastavljeno od vode, pa je logično da je unos tečnosti od velikog značaja za njegovo optimalno funkcionisanje. Kakav god da vam je posao, koliko god da se krećete, gde god da putujete, unosite dovoljno tečnosti u organizam! Flašicu vode uvek možete imati pored sebe! Ne samo da činite dobro za svoj organizam, već dajete i dobar primer drugima. Svojim primerom podsetite ljude oko sebe da vodu treba da piju i kada nisu žedni!

Dopustite telu da se odmori!

Odmorite se bez griže savesti! Da, poznat nam je taj osećaj da nas nešto čeka ili da smo beskorisni ako se odmaramo. Ali ko kaže da ne radite nešto korisno ako baš ne radite ništa? Od sada pa nadalje znajte da na taj način činite nešto korisno svom fizičkom i mentalnom zdravlju! Lezite, opustite se, spavajte, meditirajte, dišite! Oslušnite svoje telo, upoznajte svoju svest! Posvetite se sebi!

Budite slobodni da se odmarate i u ECS vozilima! Ako vam putovanja, bilo porodična, bilo poslovna, pričinjavaju stres- prepustite se nama! Tu smo da olakšamo sve vaše brige oko putovanja. Znači nam kada nam klijenti kažu da smo svojom uslugom doprineli da se osećaju bolje i rasterećenije! Rezervišite naša vozila sa šoferima već danas!

+381 63 282-900