fbpx

Muškarci i žene- ima li razlike u vožnji?

Pored obezbedjivanja vrhunske usluge vožnje, ECS kompanija pridaje značaj društvenoj odgovornosti. Jedan od aspekata društvene odgovornosti jeste i bavljenje, odnosno razbijanje predrasuda i stereotipa. Predrasuda i stereotipa kada je vožnja u pitanju je mnogo, a medju vodećima je stereotip o ženama kao lošim vozačima. Da li je to zaista tako? Zavirili smo u nauku i potražili odgovor!

Generalno posmatrano, kada je vožnja u pitanju, nauka nije ni na strani muškaraca, niti na strani žena. Razlog je kompleksnost pojma ,,dobrog vozača“. Ko se smatra dobrim vozačem? Da li je to onaj vozač koji poštuje saobraćajne propise, ili onaj koji nikada nije napravio saobraćajnu nezgodu? Da li je to onaj koji se najbolje snalazi u prostoru, ili onaj vozač koji ima visok nivo pažnje u toku vožnje, ili vozač koji uspešno kontroliše svoje emocije tokom vožnje? Možda onaj koji ima najbrže reflekse? Ili sve to zajedno?

U zavisnosti od toga kako jedan naučni istraživač definiše pojam ,,dobrog vozača“ i samim tim ga ispituje, ili ispituje jedan aspekt tog koncepta, dobijaju se različiti rezultati. Neki od njih idu u prilog muškarcima, drugi ženama. Tako, istraživanja pokazuju da muškarci imaju razvijeniju tzv. spacijalnu inteligenciju odnosno bolje se snalaze u prostoru od žena. U skladu sa tim, žene često izbegavaju da voze duža putovanja ili u nepoznato (ako mogu da biraju da ih muškarac vozi). Takodje, muškarci se bolje i pažljivije zaustavljaju. Kada su u pitanju žene, one se pokazuju obazrivijima u vožnji od muškaraca, manje agresivno voze i ne potcenjuju rizike. Generalno manje izazivaju saobraćajne nezgode u odnosu na muškarce (i kada se uzme u obzir da je veći broj muškaraca vozača).

Istraživanja pokazuju da i muškarci i žene jednako agresivno reaguju na provokacije u toku vožnje od strane drugih učesnika u saobraćaju (vozača). Muškarca najčešće nervira prisustvo policije, dok ženu u toku vožnje nerviraju drugi vozači oko nje koji ne poštuju saobraćajne propise.

Važno je napomenuti da je uticaj stresa na vožnju jednak i kod muškaraca i žena, a stres je jedan od važnih faktora koji doprinose saobraćajnim nezgodama. U vezi sa tim, i muškarci i žene su jednako podložni stresu. Razlika je u tome šta ga izaziva i da li ga pokazuju. Tako, muškarci najviše stresova doživljavaju zbog posla i na poslu, dok je kod žena to obično porodica. Muškarci manje govore o tome, drže u sebi probleme, što ne znači da ih ne pogadjaju, za razliku od žena koje obično govore o svojim osećanjima, pa se čini da su podložnije stresu.

Sve u svemu, iako se čini da su muškarci i žene toliko različiti u vožnji da su jedni bolji od drugih, nauka ne može da kaže ko je zaista bolji. Vožnja, kao i mnoge druge stvari, zavise od osobe, njenih osobina i njenog iskustva u vožnji. Tako, vozači ECS kompanije mogu da se pohvale zavidnim iskustvom u profesionalnoj vožnji, te nema mesta sumnjama u njihove sposobnosti. U ECS-u vas voze profesionalci!

Za više informacija o ovoj temi, pogledajte sledeće radove:

González-Iglesias, B., Gómez-Fraguela, J. A., & Luengo-Martín, M. Á. (2012). Driving anger and traffic violations: Gender differences. Transportation research part F: Traffic psychology and behaviour, 15(4), 404-412.

Ferrante, C., Varladi, V., & De Blasiis, M. R. (2019, July). Gender Differences Measured on Driving Performances in an Urban Simulated Environment. In International Conference on Applied Human Factors and Ergonomics (pp. 144-156). Springer, Cham.

Hennessy, D. A., Wiesenthal, D. L., Wickens, C. M., & Lustman, M. (2004). The impact of gender and stress on traffic aggression: Are we really that different. Focus on aggression research, 157-174.

Özkan, T., & Lajunen, T. (2006). What causes the differences in driving between young men and women? The effects of gender roles and sex on young drivers’ driving behaviour and self-assessment of skills. Transportation research part F: Traffic psychology and behaviour, 9(4), 269-277.

+381 63 282-900